LRY fyysikkokerhon kuulumisia

Julkaistu Tuiketiedotteessa #1/2023

Viides fyysikkokerhon koulutus

Helsingin Isotooppipäivien yhteydessä 24.5.2023 järjestettiin viidettä kertaa LRY fyysikkokerhon koordinoima koulutusiltapäivä. Paikkana upean Oodi-kirjaston tilat.

Aiheena olivat mm.

  • 177-Lu-PSMA ja -DOTATATE -radiolääke-hoidot
  • Alfa-sädehoidot – tulevaisuuden näkymiä

Koulutustilaisuuteen osallistui ennätykselliset 60 henkilöä sekä paikan päällä että etänä. Tänä vuonna koulutukseen saivat kutsun myös ensimmäistä kertaa Sairaalafyysikot ry:n erikoistuvat fyysikot. Koulutus toteutettiin yhteistyössä Hermes Medical Solutions kanssa. Kiitokset kaikille osallistujille ja luennoitsijoille erittäin hyvin onnistuneesta koulutusiltapäivästä!

Pyydämme jäseniltä ajatuksia ja ideoita ensi vuoden koulutusiltapäivän aiheiksi. Kaikki ajatukset ja ideat ovat tervetulleita fyysikot (at) fsnm.org

LRY fyysikkokerhon ajankohtaisia asioita

Aktiivisuusmittareiden kansallinen kalibrointityöryhmä jatkaa edelleen toimintaansa. Säteilyturvakeskus on saanut referenssitason mittarin ja työ mittarin kanssa on aloitettu.

LRY fyysikkokerho toivottaa kaikille oikein lämmintä ja rentouttavaa kesää!

PJ Mikko Hakulinen

LRY fyysikkokerho

P.S. LRY fyysikkokerholle saa edelleen lähettää viestiä kaikkiin ajankohtaisiin ja mieltä askarruttaviin asioihin liittyen fyysikot (at) fsnm.org .