LRY fyysikkokerhon kuulumisia

Julkaistu Tuiketiedotteessa #2/2023

Laatija: Mikko Hakulinen

Hou hou hou! Fyysikkokerhon kuudes koulutusiltapäivä järjestetään tulevana keväänä totuttuun tapaan isotooppipäivien yhteydessä keskiviikkona 22.5.2024. Jäsenistöä informoidaan koulutuksesta tarkemmin lähikuukausina. Olkaa siis kuulolla ja laittakaa päivämäärä kalenteriin

Myös uusia, ajankohtaisia ideoita koulutusiltapäivään otetaan mielellään vastaan. Kaikki ideat ja ajatukset ovat tervetulleita! Laita viestiä fyysikot (at) fsnm.org

LRY fyysikkokerhon tapahtumat

LRY fyysikkokerhon aktiiviisuusmittareiden kalibrointityöryhmä on jatkanut toimintaansa ja suunnitelmissa on mm. aktiivisuusmittareiden kalibrointimittauksia testipaikoissa. Kerhomme on myös saanut kommentoitavaksi useampia EANM ohjeistuksia kuluvan vuoden aikana.

LRY fyysikkokerho toivottaa kaikille oikein lämmintä ja rentouttavaa joulun odotusta!

LRY fyysikkokerholle saa lähettää viestiä kaikkiin ajankohtaisiin ja mieltä askarruttaviin asioihin liittyen – laita viestiä rohkeasti fyysikot (at) fsnm.org

The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. One cannot help but be in awe when he contemplates the mysteries of eternity, of life, of the marvelous structure of reality. It is enough if one tries merely to comprehend a little of this mystery every day.

   – LIFE magazine, 1955, Albert Einstein 

————————————————————————————————————-

Julkaistu Tuiketiedotteessa #1/2023

Viides fyysikkokerhon koulutus

Helsingin Isotooppipäivien yhteydessä 24.5.2023 järjestettiin viidettä kertaa LRY fyysikkokerhon koordinoima koulutusiltapäivä. Paikkana upean Oodi-kirjaston tilat.

Aiheena olivat mm.

  • 177-Lu-PSMA ja -DOTATATE -radiolääke-hoidot
  • Alfa-sädehoidot – tulevaisuuden näkymiä

Koulutustilaisuuteen osallistui ennätykselliset 60 henkilöä sekä paikan päällä että etänä. Tänä vuonna koulutukseen saivat kutsun myös ensimmäistä kertaa Sairaalafyysikot ry:n erikoistuvat fyysikot. Koulutus toteutettiin yhteistyössä Hermes Medical Solutions kanssa. Kiitokset kaikille osallistujille ja luennoitsijoille erittäin hyvin onnistuneesta koulutusiltapäivästä!

Pyydämme jäseniltä ajatuksia ja ideoita ensi vuoden koulutusiltapäivän aiheiksi. Kaikki ajatukset ja ideat ovat tervetulleita fyysikot (at) fsnm.org

LRY fyysikkokerhon ajankohtaisia asioita

Aktiivisuusmittareiden kansallinen kalibrointityöryhmä jatkaa edelleen toimintaansa. Säteilyturvakeskus on saanut referenssitason mittarin ja työ mittarin kanssa on aloitettu.

LRY fyysikkokerho toivottaa kaikille oikein lämmintä ja rentouttavaa kesää!

PJ Mikko Hakulinen

LRY fyysikkokerho

P.S. LRY fyysikkokerholle saa edelleen lähettää viestiä kaikkiin ajankohtaisiin ja mieltä askarruttaviin asioihin liittyen fyysikot (at) fsnm.org .